Moldova

Márciustól újra repül Budapestről Kisinyovba a Wizz Air

Március 31-től hetente két alkalommal repül a Wizz Air,Moldova fővárosába Chisinau-ba. A Bîc folyó partján található Kisinyov (Chișinău) – vagy magyar nevén Kisjenő – a régió egyik kiemelt központja, állítólag a kontinens egyik legzöldebb városa.

Gyönyörű parkok,botanikus kertek,építészeti ritkaságok,katedrálisok és a szovjet múlt örökségei keverednek európa egyik legszegényebb fővárosában.

Chisinau legnépszerűbb látnivalói

Milestii Mici  Pincészet

A világ legnagyobb borgyűjteményének Guinness-rekordtartója. Hogy lehet kihagyni egy látogatást itt?! 200 kilométernyi mészkőalagutak találhatók, amelyek egy részét bortárolásra használják. A túra hihetetlenül érdekes volt. Megvásároltuk a Bachus borpazarló csomagot is, amely ételt és 7 különböző bor kipróbálását tartalmazta. Nagyon élveztem és ajánlom mindenkinek. Az egyetlen dolog, amit megjegyeznék, hogy a Baccus csomag részeként meghirdetett étel zöldségbarátnak tűnt. Ehhez igazából némi pácolt hús is járt, amit azonban oldalra hagytam. Tehát a zöldségekkel óvatosan. De őszintén szólva ez egy hihetetlen élmény volt. Ne hagyd ki!

Dendrarium Park

A nagyon szép és gondozott park csekély belépődíjért látogatható.Kicsiny tava mellett pihentető sétákat tehetünk.

Valea Morilor (Malmok völgye)

Kisinyov kis város de megannyi gyönyörű park található a területén,a központtól séta távolságra találjuk a Malmok völgyét amit sokan a város legszebb parkjának tartanak,gyönyörű szökőkútjával és a mellette található tavával kedvelt szabadidős hely az ottlakók és a túristák körében.

Catedrala Nasterea Domnului (Krisztus Születése Székesegyház)

A Krisztus Születése székesegyház (Catedrala Mitropolitană Nașterea Domnului) Kisinyovban a város főtere, a Piața Marii Adunări Naționale közepén található. Az épület neobizánci stílusban épült 1830 és 1836 között, és a Moldovai Ortodox Egyház legnagyobb székesegyháza Moldovában. Az épületet két oldalt két tornya és öt kupola díszíti, belső kialakítása a hagyományos ortodox stílust követi, freskókkal és ikonokkal díszítve. A székesegyházat turistaként is lehet látogatni, azonban fontos megjegyezni, hogy az egyházi szertartások miatt előfordulhat, hogy bizonyos időszakokban zárva van