Veszélyben a Zakynthosi turistalátványosság


A görögországi Zakynthos szigetén található népszerű Navagio strand további értesítésig le van zárva a strandolók elől, földcsuszamlás veszélye miatt.

Az öbölben heverő népszerű hajóroncs is veszélybe került.




Európa egyik legszebb strandja: Navagio Beach a görög Zakynthos szigetén található. A  szigeten található hajóroncs a Panagiotis csaknem 45 éve rozsdásodik ott. A sziget leghíresebb látványosságaként tartják számon. Most a görög újságok szerint a látványosság veszélyben van.

Több vihar következtében a roncs kettészakadt. Ahogy a videók is mutatják, a partszakasz jelentősen beszűkült, a víz egészen a roncsig zúdul, és a hajó nagy részét a  homok alá temette.

A sziget a görög kormánytól kér támogatást

„Mindannyian látjuk ahogy a hajó eltűnik. "Sajnálatos, hogy egy olyan sokat fényképezett hely, amelyet a világ minden tájáról túristák ezrei  látogatnak meg, és Görögország második leglátogatottabb helye, Isten irgalmának van kitéve" - ​​mondta Giorgos Stasinopoulos, a sziget polgármestere az ERT állami televízió hírműsorában. Bejelentette, hogy mindent megtesznek azért, hogy a kormány helyreállítsa a partszakaszt.

Tavaly nyár óta  a Navagio Beach zárva tart a turisták előtt.                              Az Antiszeizmikus Tervezési és Védelmi Szervezet szakértői csoportja tavasszal rutinszerű felmérést végzett az öbölben, és megállapította, hogy jelentős a földcsuszamlás veszélye.

Azóta csak a hajókat engedik be az öbölbe.Kiszállni és strandra menni azonban nem  szabad. Ez a szabályozás egyelőre továbbra is érvényben van. A görög sajtó szerint még nem tudható, hogy a népszerű strand újra megnyílik-e, és mikor.