Svédország

VADONATÚJ vízipark nyílik Göteborgban -  14 csúszdával, valamint további medencékkel és attrakciókkal várja nyártól a vendégeket.

Évente mintegy hárommillió vendégével a göteborgi Liseberg Svédország leglátogatottabb úti célja és Európa egyik vezető vidámparkja. 2024-ben a vidámpark újdonsággal bővül: megnyílik az „Oceana” vízi világ.  A 14 000 négyzetméteres összterületen kicsik és nagyok mindent élvezhetnek: a csendes homokos strandoktól a hullámmedencén át, a hatalmas vízi csúszdákig . Az üzemeltetők évente akár 500 000 vendégre is  számítanak az Oceana vízi világában.

Az Oceana terveit még 2017-ben mutatták be a nagyközönség számára és ezek szerint a teljes építkezés körülbelül 90 millió fontba fog kerülni .

A vizipark építési munkálatai még 2020-ban kezdődtek, és a tervek szerint 2024 nyarán adják át a helyszínt.

A Liseberg Oceana összesen 14 csúszdát, valamint rengeteg egyéb látnivalót tartalmaz majd.

Az egyik ilyen a Slide Serpent, amely állítólag az első a maga nemében Európában. 

A vízicsúszda kígyó alakú lesz, és rengeteg kanyarral,  rendelkezik majd a 177 méteres útvonalán..

Egy másik vízi csúszda  az Abyss Slide, ahol hat ember kapaszkodik fel egy tutajra, mielőtt áthaladna egy 22 méter széles tölcséren.

A park további szolgáltatásai közé tartozik a vizi játszótér és egy kisebb lagúna terület a fiatalabb gyermekek számára.

Lesz itt egy hullámmedence  is, ahol a nyaralók a hullámok sodrásában lebeghetnek majd.

Az Oceana üzemeltetőjének, a Liseberg igazgatótanácsának elnöke, Christer Holmgrem az Experience UK-nak így nyilatkozott: „Pontosan erre van szüksége Göteborgnak ahhoz, hogy a turisztikai ipart a koronaválság után a pályára állítsa.

"A vízipark évente félmillió látogatót fogadhat majd, és 185 000 extra vendégéjszakát generál a városnak. Új életet ad egy gyengélkedő iparágnak."