vilagutazok

 Ausztria +43 6764348642
  Usa         +1 213 805 5446

Világutazók Beachatlas

A világ legcsodálatosabb tengerpartjai

 A Beachatlas idén is közzétette, melyik a világ tíz legjobb, legszebb tengerpartja, így akár inspirációnak a következő nyaraláshoz, akár csak néhány percnyi gyönyört keresve, ezeket a tengerpartokat érdemes megtekintenünk,meglátogatnunk.

FRANCIA POLINÉZIA

 1. Bora Bora

 Bora Bora  a Francia Polinéziai szigetvilág része, amely a Társaság-szigetek nyugati régiójában található, és a tizenhárom francia tengerentúli terület egyike. Ez a világszerte elismert és lenyűgöző turisztikai célpont a Csendes-óceán szívében található.Türkizkék lagúnájával, hófehér homokos strandjaival és buja hegyi hátterével a trópusi Bora Bora a paradicsom megtestesítője. Jellemzően tiszta kék, napsütéses égbolt vagy tüzes naplemente ez a luxus szigeti menekülés, amelyről sok utazó álmodik – és az egész évben meleg hőmérsékletnek köszönhetően nincs rossz alkalom a látogatásra.A sziget fő látnivalói közé tartoznak természetesen az idillikus strandok. Például a Matira strand híres fehér homokjáról és kristálytiszta vizéről. A világ egyik legszebb strandjaként tartják számon. Itt az utazók romantikus sétákat tehetnek a parton, élvezve a napfelkeltét vagy naplementét egy idilli környezetben. Emellett a kristálytiszta és csendes víz elkerülhetetlenül vonzza a snorkeling és búvárkodás szerelmeseit, felfedve a Csendes-óceán lenyűgöző vízalatti világát.

A luxus nyaralás Bora Borán nem lenne teljes a híres, víz felett épült bungalókban történő szállás nélkül. Ezek az exkluzív lakóhelyek közvetlen hozzáférést biztosítanak a türkiz lagúnához, teremtve egy intim és romantikus légkört. Ráadásul a sok luxusüdülő első osztályú szolgáltatásokat kínál, a wellness központoktól a gourmet éttermekig és a privát kirándulásokig, hogy kielégítse a legigényesebb ízléseket.

Az árak viszont a csillagokat súrolják,ezért csak kevesek engedhetik meg maguknak az ilyen fajta üdülést.
SEYCHELLE-SZIGETEK

 2. Source d’Argent

A Seychelle-szigetek La Digue szigetén található Source d'Argent strand egy igazi természeti csoda, amelyet mindenképpen látnia kell minden utazónak. A sziget nyugati partján található ez a lélegzetelállító strand,amely hatalmas gránitszikláiról ismert, amelyek barlangokat és öblöket alkotnak, lenyűgöző és egyedi tájat alkotva.

A Source d'Argent egyik legszembetűnőbb jellemzői a hatalmas gránitsziklák, amelyek a parton sorakoznak. Ezeket a sziklákat, amelyek akár egy kétszintes épület magasságúak is lehetnek, évmilliók során formálták és faragták az elemek. Barlangok és öblök sorát hoztak létre, amelyek tökéletesek a felfedezéshez, és egyedülálló és felejthetetlen élményt kínálnak a strandra látogatóknak. A gránitsziklák mellett a Source d'Argent strandon lenyűgöző növény- és állatvilág is megtalálható. A kókuszpálmák árnyékot adnak a strandolóknak, míg az Indiai-óceán kristálytiszta vize hemzseg a tengeri élőlények sokszínűségétől. A strand népszerű hely a sznorkelezéshez és a búvárkodáshoz, és számos színes halnak és más tengeri élőlénynek ad otthont.

A La Digue szigetén található Source d'Argent strandra és onnan induló transzfer többféle módon megoldható. A szigetre való eljutás legáltalánosabb módja Mahe fő szigetéről induló komppal. Számos komptársaság indít rendszeres járatokat La Digue-ba, és az út körülbelül 45 percet vesz igénybe. 

Összességében a Source d'Argent strand a La Digue-szigeten egy kötelező úti cél mindenkinek, aki a Seychelle-szigetekre látogat. Hatalmas gránitszikláival, nyugodt öbleivel és gyönyörű kókuszpálmáival ez valóban a földi paradicsom. Tehát, ha valaha is a Seychelle-szigeteken találja magát, feltétlenül álljon meg ezen a lélegzetelállító strandon – nem fog csalódni!

QUEENSLAND (AUSZTRÁLIA)

 3. Whitehaven Beach

A Whitehaven Beach egy igazi paradicsomi hely Ausztráliában, a Nagy Korallzátony területén. Strandja hihetetlenül hófehér homokos partszakaszáról ismert, valamint kristálytiszta türkizkék vízéről, amely csillámlik a  felbukkanó nap fényében.

A Whitsunday-sziget keleti partja mentén található tengerpart – akár egy óriási, széles mosoly az egyik végén egy sziklás földnyelv, a másik végén pedig egy kanyargós trópusi patak között húzódik.

A sziget természetvédelmi terület és a területén található szintén védett strand hihetetlenül érintetlen,igazi természeti csoda. Egyetlen üdülő, étterem vagy egyéb építmény sincs rajta. Tilos a kutyatartás, a tábortűzrakás és a dohányzás is. Minden szemetet haza kell vinni.Különben nagyon magas bírságra számíthatunk.

Itt mintha megállna az idő,a csodálatos látvány egyből magával ragadja az odaérkező látogatókat.   A napfény szerelmesei ücsöröghetnek a hófehér homokos tengerparton, a sznorkelezők felfedezhetik az Esk-sziget, a Lagoon Rock és a Martin Islet körüli korallokat. A túrázók feljuthatnak a Hill Inlet csúcsára, hogy madártávlatból csodálhassák meg az eléjük táruló páratlan látványt.

Érdekesség:

A vakítóan hófehér, 98%-os szilícium-dioxid homok nem tartja vissza a hőt, így a déli napon sétálhatsz rajta anélkül, hogy megégetnéd a lábad.GÖRÖGORSZÁG

4. Navagio Beach Zakynthos

A Navagio Beach Zakintosz szigetének északnyugati részén található. Ez a sziget és egész Görögország legtöbbet fényképezett és legismertebb helye, amelyet okkal neveznek a sziget kincsének vagy gyöngyszemének,  melyet a szezon alatt több ezer turista látogat meg, hogy megtapasztalják a strand által kínált kalandokat és szórakozást Ez az idilli strand csak hajóval közelíthető meg, mivel egy szabad öbölben található, 200 méter magas sziklafallal körbevéve, melyeken lehetetlen átjutni.  A strandon feltűnik egy rozsdás hajóroncs is a hófehér homok és a zafírkék tengervíz mellett. A híres hajóroncs, amely 1980 óta áll a parton ,egy óriási viharban süllyedt el,és  a pletykák szerint csempészeké volt, de valójában mechanikai meghibásodás miatt sodródott a partra,és tulajdonosai sorsára hagyták. Az eset következtében a helyiek a  hajót kifosztották; végül azonban az összes ellopott holmit visszaszolgáltatták, és a hajó  kapitányát is felmentették minden jogsértés alól. 

A csempész legenda emlegetése azonban kifejezetten működik, mivel a strand nagyon népszerű a turisták körében. Minden érdeme azonban nem tulajdonítható a roncsnak, hiszen a partszakasz egy mágikus hely anélkül is.MEXICO

 5. Playa del Amor (Szerelmesek tengerpartja)

Mexikóban, Cabo San Lucas csendes-óceáni öblében fekszik a gyönyörű Playa del Amor vagyis a Szerelmesek tengerpartja.Körübelül 300 km-re Guadaljarától ,San Patricio városának közelében. A lenyűgöző homokos strand egy kráterszerű barlangban fekszik, így szó szerint a föld alatt van. A pletykák szerint ezeket a krátereket a mexikói kormány bombatesztelése során alakították ki az 1900-as évek elején. De ez nem riaszt vissza  senkit attól, hogy meglátogassa ezt a rejtett drágakövet.

2005 óta Playa del Amor a mexikói kormány védelme alatt áll, és a világ minden tájáról érkező párok kedvelt célpontjává vált.

Tökéletes helyszín egy romantikus kikapcsolódáshoz szerelmespároknak.

Sokan úsznak vagy merülnek itt, bár nagyon veszélyes, jobb közel maradni a természetes medence széléhez.

FÜLÖP-SZIGETEK

 6. El Nido

El Nido települése a Fülöp-szigeteken, Palawan szigetén található. Lenyűgöző lagúnáiról, tornyos zöld szikláiról, barlangjairól, vízeséseiről és gyönyörű strandjairól is ismert. A közel 100 itt található stranddal El Nido a strandok szerelmeseinek és az Instagram-rajongók paradicsoma.

El Nido egyik kötelező strandja a Nacpan strand, amely egy hosszú, fehér homokos és kristálytiszta vizű szakasz. Egy másik népszerű célpont a Seven Commandos strand, amelyet a szigeten letelepedett második világháborús veteránok egy csoportjáról neveztek el,de az egyedülálló formájú és tiszta vizű Kígyó-sziget is kötelező látnivaló. A Marimegmegi strand egy nyugodt hely finom homokkal és sekély vizekkel, tökéletes az úszásra. Végül a Pinagbuyutan-sziget lélegzetelállító kilátásáról ismert, és remek hely a sznorkelezéshez és a búvárkodáshoz.

Ha a Fülöp-szigetekről érkezel, a legkényelmesebb módja annak, hogy El Nidoba juss a repülő.  A buszok kényelmesek és légkondicionálóval felszereltek, és az utazás nagyszerű módja annak, hogy többet lássunk az országból. Ne feledje, hogy az utazás hosszú és fárasztó lehet, így nem biztos, hogy mindenkinek ez a legjobb megoldás. Ha távolabbi helyről érkezik, repülhet Manilába, majd átszállhat Puerto Princesába. Innen a fenti útvonalon haladva eljuthat El Nido-ba.

Számos sziget-ugráló túra is elvezeti Önt ezekre a gyönyörű strandokra. Ezek a túrák nagyszerű lehetőséget kínálnak El Nido természeti szépségének felfedezésére, valamint rejtett öblök és lagúnák felfedezésére. Tehát ha a Fülöp-szigetekre szeretne utazni, mindenképpen vegye fel az El Nidót az útvonalába. Nem fogsz csalódni!

HAWAII 

 7. Honopu Beach

 A Honopu Beach, amely a hawaii Kaua'i szigetén található, a távoli Honopu-völgyben található, 

A világhírű Na Pali-parton megbúvó Honopu Beach egy olyan strand, ahova csak a legbátrabb felfedezők juthatnak el. A félreeső és érintetlen helyen található Két kis homokos öböl 1200 méter magas tengeri sziklák között fészkel, és egy sziklafal  választja el egymástól. A strandhoz való hozzáférés egyetlen módja ha csónakkal érkezünk vagy a szomszédos strandról úszva,bár ez utóbbi módja elég veszélyes és csak a kiváló úszóknak javallott.  Mindazonáltal, akár csónakból választja a tengerpartot és a strandot, akár úszva, mi ígérjük, hogy ez lesz az egyik legcsodálatosabb látnivaló, amellyel valaha találkozhatott.

A lélegzetelállító Na Pali-part egész évben látogatható, de a száraz évszakban, azaz áprilistól novemberig ajánljuk. Az eső megnehezítheti a part menti egyes területek és ösvények elérését, az óceán pedig nyugodtabb a száraz évszakban..

HORVÁTORSZÁG

8. Stiniva

Vis szigetének déli partjainál fekszik a lenyűgöző Stiniva-öböl, amelyet sziklák vesznek körül, és csak egy keskeny nyílás nyílik a tenger felé.  . Az érintetlen kristálytiszta tenger ,türkizkék árnyalata elbűvöli és elvarázsolja az idelátogatókat. A kis öblöt körülölelő magas, meredek sziklák miatt a strand vízi úton történő megközelítése gyakran könnyebb, mint gyalog, bár a kalandvágyó egyének robogókkal is érkezhetnek és a strand feletti domb tetején parkolhatnak. A környező sziklák árnyékot adnak a strandolóknak, az öböl kompakt mérete (kb. 70 m) pedig természetes és romantikus tengerparti hangulatot kölcsönöz, így nagyon keresett a privát szökést kereső párok körében. Ezenkívül egy hangulatos tengerparti bár is található a helyszínen, amely a látogatók kényelmét szolgálja. A főszezonban a túlzsúfoltság elkerülése érdekében érdemes kora reggel vagy naplementekor ellátogatni a Stiniva strandra.

THAIFÖLD

 9. Love Beach (Hidden Beach)

Thaiföld Railay-félszigetén Karbi és Ao Nang városok között található Railay West Beach egy népszerű partszakasz, amely  aranyhomokos  partjáról és hatalmas sziklafalairól vált híressé.

Az életmentők jelenléte nyáron a gyermekes családok körében is kedvelt uticélponttá teszi. Ezenkívül a strand kutyabarát is, így az állattartók magukkal hozhatják szőrös barátaikat . A strandot magasodó sziklák veszik körül, amelyek vonzzák a hegymászás iránt érdeklődőket. Ideális helyszínként szolgál azonban olyan szabadidős tevékenységekhez is, mint például a lélegzetelállító naplementék. A tengerparton található számos bár és étterem kényelmes kilátást kínál a látvány megcsodálásához,ami bátran állíthatjuk,hogy az egyik legcsodálatosabb amit valaha is láttál.

 

PANAMA

 10. Starfish Beach

Bocas del Toro Panama kedvenc tengerparti célpontja . Ez a szigetcsoport kristálytiszta vizeket, kalandokat, nyugodt légkört, színes házakat és szörfiskolákat kínál.  Bocasban  számos lehetőség közül választhatnak az odaérkező látogatók, akár szereti a vízi sportokat, a túrázást, akár csak egy pihentető és szórakoztató nyaralást szeretne.Bocas del Toro-t az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította , ez az első nemzeti tengeri park Panamában , és tökéletes úti cél az ökoturizmus szerelmeseinek. A trópusi szigetlánc kilenc fő szigetből és számos szigetecskéből áll. A hely természeti szépségének nagy részét megőrzi egy kiegyensúlyozott fejlesztési terv kidolgozásának köszönhetően, amely magában foglalja az erdei ökoházakat, tengerparti szállásokat, panziós szállodákat és luxusüdülőket.Teljes ökoszisztémák vannak itt érintetlenül hagyva. Ezen kívül gazdag állatvilág , a partokon szabadon úszkáló delfinek és buja növényzet alkotja a környéket. Az Isla Colónon található a Playa Estrella (Starfish Beach) a világ egyik legcsodálatosabb  strandja, ahol tengeri csillagokat láthatunk a kristálytiszta vízben. Cayos Zapatillában lenyűgözi a csodálatos korallzátony és az egzotikus víz alatti élet.

DOMINIKA

 + 1. Saona 

A 10 legcsodásabb tengerpart ismertetéséről volt szó,de a végére engedjétek meg ,hogy két kedvenc tengerpart szakaszomat is a figyelmetekbe ajánljam.

Elsőként Saona csodálatos szigetére hívnám fel a figyelmet, Saona a Dominikai Köztársaság legnagyobb szigete. Tengerpartjai és élővilága miatt valóságos turistaparadicsom.

A túristák csak szervezett utak keretében látogathatják meg partjait és hajóval érkezhetnek a szigetre: az út Bayahibéből mintegy 2–3 óra.

A sziget különlegessége, hogy partjaitól mintegy 400–600 méter távolságra a tengerben egy nagy méretű (4 km²-es) sekély (körülbelül 1 méter mély vizű) terület található, amelyet „természetes úszómedencének” is neveznek. Ez a világ legnagyobb ilyen jellegű természeti képződménye, és szintén igen népszerű a turisták körében.

Amint megérkezel a helyiek hűtött italokkal várnak.

Kijutva a sziget partjára megcsodálhatjuk a vakítóan fehér érintetlen homokos tengerpart gyönyörű látványát,és a Karib tenger türkizkék hullámait.

Szervezett utunk árában benne van az egyszeri étkezés a szigeten,dominikai büféebédet biztosítanak a túristák számára.

FLORIDA (USA)

+ 2. Miami Beach

Végül,de nem utolsó sorban a világ legnépszerűbb uticélpontja Florida és azon belül Miami Beach csodás strandjait ajánlanám.Ez a floridai város egy mesterséges szigetre épült, de vetekszik a tenger alakította partok szépségével. Miami Beachen nem csak strandolni lehet, rengeteg bár, szórakozóhely várja az ide érkezőket, plusz érdemes megnézni a történelmi art deco városrészt is, ha ott járunk. Ez a legnagyobb art deco építészeti „gyűjtemény" a világon.

Ha Miami Beach-ről mint strandról esik szó, általában a 23. utcától a 63. utcáig terjedő Mid Beach-re szokás gondolni. Itt minden tizedik utcában találsz legalább egy parkolót, a parton pedig szinte végig egymást érik a bérelhető napernyők és nyugágyak, így akárhova mész Mid Beach-en belül, nem tudsz rossz helyre kilyukadni.A vakítóan hófehér homokos tengerpart mindenhol magasszinvonalú,de hát milyen is lehetne,Amerikában vagyunk.